• School in Velika Ludina, Croatia
  • School in Valašské Meziříčí, Czech Republic
  • School in Kiiminki, Finland
Free Joomla Template by HostMonster Reviews

Školske novine - Poduzetništvo u osnovnoj školi

Odličan članak o našem projektu u Školskim novinama.

Završna konferencija - Velika Ludina 20. lipnja 2017.

Završna konferencija na kojoj smo predstavili tijek i rezultate projekta održana je 20. lipnja 2017. godine u prekrasnom ambijentu Moslavačke priče. Uz više od 120 gostiju  i prijatelja iz Hrvatske i inozemstva mogli smo čuti i vidjeti sve rezultate i aktivnosti provedene u projektu. A kada se svi rezultati stave na hrpu i kada se pogleda koliko je to bilo puno aktivnosti možemo slobodno reći kako je ovo bio velik projekt za našu "malu" školu i naše mjesto. Dobrobiti koje su učenici i učitelji stekli putovanjima ne mogu se opisati niti sažeti u nekoliko riječi. U daljnjem tekstu prenosimo vijest s t-portala.

 

Opširnije...

TV reportaža

 Odlična reportaža o našem projektu s češke televizije.

Opširnije...

Završna svečanost - Češka 2017.


Završna svečanost održana je u dvorcu Žerotin u mjestu Valašské Meziříčí 19. svibnja. Svečanosti su prisustvovali učenici, članovi obitelji u kojima su odsjedali, učitelji, ravnatelji, te veleposlanica Hrvatske u Republici Češkoj, njezina ekscelencija Ines Troha.

Opširnije...

Prirodne znamenitosti - Češka

Odlični domaćini su nas odveli na prekrasna mjesta u okolici.

Više u našoj galeriji

Opširnije...

Događaj učenja - Češka

Učenici i učitelji OŠ  Ludina borave u mjestu Valašské Meziříčí u Republici Češkoj od 14. do 20. svibnja. Projektom koji traje 3 godine planiran je završni događaj učenja za učenike i učitelje u Valašské Meziříčí malom gradiću koji se nalazi na istočnoj granici republike Češke.
Ove godine na susretu sve je ispunjeno glazbom i plesom. Tema u prvoj godini projekta bila je tradicionalna arhitektura (Hrvatska), u drugoj godini hrana (Finska), a u trećoj godini tema je glazba. Tema koja je prisutna sve tri godine i koja objedinjuje sve aktivnosti je poduzetništvo. Učenici i učitelji sudjeluju u radionicama pjesme, plesa i kvizova o glazbi. Atmosfera je izuzetno poticajna i učenici se kroz radionice i probe pripremaju za veliku završnu svečanost na kojoj će zajedno nastupiti češki, finski i hrvatski učenici i učitelji.

Opširnije...

Roditeljski sastanak

 
U utorak, 7. ožujka održan je roditeljski sastanak za roditelje na kojem su predstavljeni detalji budućeg Događaja učenja u okviru projekta KA2. Roditelji su upoznati s aktivnostima, vremenikom događanja u tjednu, kao i smještajem učenika u obitelji.
Prezentaciju i postavljena pitanja možete pronaći na ovoj poveznici.
 
Odlazak učenika u Češku u okviru projekta bit će od 14. do 20. svibnja.
 

Razglednice

Za naš projekt osmislili smo tri različita dizajna razglednice kojima smo obilježili neke od naših aktivnosti u protekle dvije godine projekta.

 

Opširnije...

Transnacionalni sastanak u Hrvatskoj

Po treći put okupili smo se na koordinatorskom sastanku u sklopu projekta. Ovaj nam se put pridružilo troje učitelja iz Finske i petero učitelja i ravnatelj iz Češke Republike. Čeka nas tjedan dana planiranja aktivnosti za posljednji susret učenika u Češkoj u Svibnju 2017. godine.

Opširnije...

Uspješni primjer OŠ Ludina

U sklopu programa obilježbe Dana Europe i Europskog tjedna 2016. u Sisačko-moslavačkoj županiji, u srijedu, 11. svibnja 2016. godine, zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrisevic posjetila je Osnovnu školu Ludina u Velikoj Ludini.

Opširnije...